Cannelloni med gravad lax och spenat

Recept på cannelloni med gravad lax  och spenat. Välj lasagneplattor som inte behöver förkokas till lasagnen. Sparrisbroccolin med sina långa stjälkar har en mild fin smak.
Cannelloni med gravad lax  och spenat
Cannelloni med gravad lax och spenat Foto: Ulrika Pousette

Cannelloni med gravad lax och spenat

  • 400 g lasagneplattor - färska
  • 300 g gravad lax
  • 150 g babyspenat
  • 3 msk smör
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 0,5 dl sötstark senap
  • 1,5 msk dijonsenap
  • 0,5 dl dill - hackad
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 3 dl ost - riven

Tillbehör

  • sparrisbroccoli

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut lasagneplattorna på en skärbräda. Fördela lax och spenat på plattorna och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord ugnssäker form.

  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt ­mjölet och låt fräsa ca 30 sekunder.

  3. Häll i mjölken och låt såsen koka under omrörning ca 5 min. Tillsätt de båda ­senapssorterna, dill, salt och peppar.

  4. Häll såsen över pastan och ­strö över ost. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Servera med sparrisbroccoli.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!