Camembert med äppelchutney och citronbasilika

Recept på camembert med chutney. Äppelchutneyn passar till de flesta ostar.

Mattias Larsson
Camembert med äppelchutney och citronbasilika
Foto: Charlie Drevstam

Camembert med äppelchutney och citronbasilika

  • 200 g camembert
  • 2 små äpplen
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 msk rapsolja
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk citronbasilika - eller någon annan basilikasort, finstrimlad

Tillbehör

  • bröd - rostat

Gör så här

  1. Kärna ur och fintärna äpplena. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs äpplena i olja i en kastrull. Tillsätt chili, vinäger och socker. Koka kraftigt 2–3 min, tills nästan all vätska kokat in. Låt chutneyn kallna och blanda sedan ner basilikan.

  2. Servera chutneyn till camemberten och rostat bröd.

Vad tyckte du om receptet?