Calzone - recept

Recept på calzone. I den här pizzan gör sig en härlig fyllning med smaker från Medelhavet.

Mitt Kök
Calzone - recept
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 1 pizzabotten - utkavlad, se separat grundrecept eller 1 förpackning utkavlad pizzadeg, gärna glutenfri

Fyllning

  • 1 knippa salladslök
  • 1 röd paprika
  • 250 g cocktailtomater
  • 50 g oliver - kärnfria, avrunna
  • 4 - 5 msk olivolja
  • 3 - 4 sardeller
  • 2 - 3 vitlöksklyftor - pressade
  • 3 msk persiljeblad - hackade
  • flingsalt - nymalen svartpeppar
  • 3 dl pizzaost - riven

Gör så här

  1. Ansa och skiva salladslöken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Dela tomater och oliver.

  2. Fräs salladslöken i oljan ca 3 minuter. Blanda i paprikan och fräs ca 3 minuter. Blanda i tomaterna och fräs ca 5 minuter. Blanda i oliver, sardeller och vitlök och fräs ca 1 minut. Blanda i persiljan. Smaka av med salt och peppar. Låt fyllningen kallna. Blanda i osten.

  3. Sätt ugnen på 225-250 grader.

  4. Lägg pizzabotten på en plåt med bakplåtspapper. Täck halva pizzan med fyllningen, spara en kant runtom. Vik ihop pizzan och pressa kanterna noga. Vik upp pizzakanten och nyp ihop. Grädda i mitten av ugnen 15-25 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto: Eva Hildén

 

Recept från Mitt kök