Cajunkräftor

Kräftor som får extra stuns av cajun.
Allt om Mat
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 3 l vatten
  • 1 morot - hackad
  • 1 gul lök - hackad
  • 4 lagerblad
  • 3 - 4 kvistar timjan
  • 3 - 4 kvistar oregano
  • 3 - 4 kvistar persilja
  • 1 selleristjälk - strimlad
  • 0,5 röd paprika - tärnad
  • 4 vitlöksklyftor - små, skalade
  • 8 vitpepparkorn
  • 8 svartpepparkorn
  • 1 piri-piri (chilifrukter)
  • 1 msk rårössocker
  • 1 msk salt

Kräftkok

  • 400 g småpotatisar
  • 200 g schalottenlökar - små
  • 2 majskolvar - färska
  • 2 selleristjälkar
  • 200 g korv - t ex chorizo
  • 0,5 röd paprika
  • 1 kg kräftor - kokta

Tillbehör

  • cajunkrydda

Gör så här

  1. Mät upp vatten i en rymlig kastrull. Lägg i morot, lök, lagerblad, timjan, oregano och persilja, selleri, paprika,  vitlöksklyftor, pepparkorn, piripiri, socker och salt. Koka upp och låt sjuda ca 20 min.

  2. Häll av de kokta kräftorna i ett durkslag och spola dem med kallt vatten. Låt dem rinna av ordentligt.

  3. Borsta och skär eventuellt potatisarna i bitar. Skala löken och skär majskolvarna i 2 cm tjocka skivor. Strimla sellerin, skär korven i skivor och paprikan i bitar.

  4. Sätt sildelen i kastrullen med buljong. Koka upp. Lägg i potatisen. Koka 5 min under lock. Tillsätt grönsaker, korv och kräftor. Koka under lock ca 5 min. Lyft upp insatsen så att buljongen rinner av.

  5. Stjälp upp kräftorna på ett fat eller, i äkta cajunstil, på ett bord med tidningspapper. Strö över cajunkrydda och servera,

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!