Caesardressing

Caesardressing passar lika bra till den klassiska salladen som till sås till grillad kyckling, fisk eller grönt.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 krm salt
  • 3 sardellfiléer
  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk worcestersås
  • 2 tsk saft från citron
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl parmesanost - riven
  • 0,5 krm cayennepeppar

Gör så här

  1. 1. Skala och riv ner vitlöken i en skål. Blanda den med salt och låt stå ca 10 min. Finhacka sardellerna. 

    2. Lägg sardeller, äggula, senap, worcestersås, citronsaft och vinäger i skålen.

    3. Vispa ner de båda oljesorterna, först droppvis och sedan i en jämn stråle till en slät majonnäs. Blanda ner parmesanost och krydda med cayennepeppar. 

Vad tyckte du om receptet?