Caesarburgare

Caesarburgare - favoritsalladen, men i ham­burgerform! Vill du göra egen majonnäs kan du använda ­re­ceptet på tryffelaioli, uteslut eventuellt tryffeloljan.
Petra Lindstrand
Caesarburgare
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 600 g nötfärs - gärna högrev
  • 1 gul lök
  • 0,5 msk olivolja - + 0,5 msk
  • 0,5 msk sardellkräm - på tub eller 6 sardellfiléer
  • 2 msk vatten
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,75 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Dressing

  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl parmesan - riven
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 1 pkt bacon - (140 g)
  • 1 lantbröd - ljust, t ex levain
  • 1 romansallad
  • 1 rödlök
  • 4 tomater
  • 100 g parmesan

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i 1/2 msk olja i stekpanna på medelvärme. Tillsätt sardellerna och låt dem smälta ner. Låt lökblandningen kallna.

  2. Rör ihop färs, lökblandning, vatten, senap, salt och peppar. Forma till fyra ovala hamburgare. Pensla dem runt om med 1/2 msk olja.

  3. Dressing: Rör ihop alla ingredienser.

  4. Stek baconet krispigt i het stekpanna. Skär brödet i skivor. Skölj salladen, skala löken. Skiva lök och tomater.

  5. Grilla burgarna ca 5 min på varje sida. Grilla brödskivorna ca 30 sekunder på varje sida.

  6. Bred dressing på bröden. Lägg på sallad, lök, tomat, burgare och bacon. Toppa med hyvlad parmesan.

Vad tyckte du om receptet?

Tips! Caesarburgaren funkar lika bra att göra med kycklingfärs.