Cacio e pepe - recept på pasta med bara tre ingredienser

Recept på pastarätten cacio e pepe. Med enbart tre ingredienser gör man snabbt och lätt en av det italienska kökets pastafavoriter, cacio e pepe, som helt enkelt betyder ost och peppar.
Allt om Mat
Cacio e pepe - recept på pasta med bara tre ingredienser
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 g spagetti
  • 150 g pecorinoost
  • 1 msk nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Koka spagettin i rikligt saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Finriv osten.

  2. Rosta pepparn i en torr stekpanna tills den börjar dofta. Häll på 1 dl av kokvattnet från spagettin och låt det koka ihop till hälften. Blanda osten med 2 dl av kokvattnet.

  3. Låt spagettin rinna av men spara kokvattnet. Vänd ner spagettin i stekpannan och häll på ostblandningen. Rör om under omrörning till osten smält och rätten är krämig. Späd eventuellt med mer kokvatten. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?

Läs mer: Bästa receptet på köttfärssås