Cacik – yoghurtröra med gurka och mynta

Yoghurtröran (cacik) med smak av mynta passar till många mezerätter.
Ebru Kelebek
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 0,5 gurka
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk mynta - hackad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • mynta

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och finhacka gurkan.

  2. Skala och skär vitlöken i bitar och mortla med flingsalt till en puré, eller riv vitlöken på rivjärn.

  3. Blanda vitlökspurén med yoghurt och mynta. Krydda med salt och peppar och garnera med myntablad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!