Butternutpumpapuré

Recept på en slät och len puré av pumpa. En krämig grönsakspuré, där pumpan först ugnsrostats för att få mer koncentrerad smak, är gott till kalkonen.
Butternutpumpapuré
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2 butternutpumpor - (à ca 600 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 3 msk smör
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 krm nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Halvera pumporna och kärna ur dem. Pensla med olja och krydda med salt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Ugnsbaka pumpan mitt i ugnen ca 30 min tills halvorna är mjuka. Låt svalna.

  3. Skala eller gröp ut fruktköttet ur pumpan. Mixa pumpan i mixer eller med mixerstav tillsammans med smöret till en slät puré. Smaka av med pressad citron och krydda med peppar.

Vad tyckte du om receptet?