Busenkel thaikyckling

Recept på busenkel thaikyckling. Fisksås, chili, kokosmjölk och koriander ger kycklingen god thaismak.

Allt om Mat
Busenkel thaikyckling

Ingredienser

  • 3 kycklingfiléer - (150 g)
  • 1 broccolistånd - (250 g)
  • 1 röd paprika
  • 2 rödlökar
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 burk kokosmjölk - (400 ml)
  • 2 tsk fisksås
  • 3 msk tamari - (soja)
  • 2 msk ingefära - finhackad

Garnering

  • koriander

Tillbehör

  • råris - eller rårisnudlar

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar. Ansa och bryt broccolin i buketter. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och skär löken i bitar. Kärna ur och finhacka chilin.

  2. Lägg kyckling och grönsaker i en gryta och häll på kokosmjölken. Låt koka under lock ca 10 min, tills kycklingen är genomkokt, 68° innertemperatur.

  3. Smaka av med fisksås och tamari. Strö över chili, ingefära och koriander. Ät som det är eller servera med råris eller rårisnudlar.

Vad tyckte du om receptet?