Burrito med pulled beef och bönor

Burrito med pulled beef och bönor är en superenkel rätt där färdig pulled beef rullas in i tortillabröd och gratineras med ägg och chili.

Charlotte Jenkinson
Burrito med pulled beef och bönor
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 förp pulled beef - (450 g)
  • 1 burk bönor - blandade (380 g)
  • 2 tomater - + 4, gärna olika färger
  • 1,5 tsk sambal oelek - + 1 tsk
  • 8 tortillabröd
  • 1 ägg
  • 1 gul lök
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk vatten
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm salt

Tillbehör

  • 2 dl matyoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dra isär köttet och lägg det i en kastrull. Skölj bönorna i vatten och blanda med köttet. Skär 2 tomater i små bitar och blanda med köttet. Rör ner 1 1/2 tsk sambal. Värm blandningen under omrörning.

  2. Fördela kött- och bönblandningen på tortillabröden och rulla ihop. Lägg rullarna på bakplåtspapper i en ugnssäker form.

  3. Vispa upp ägget och blanda med 1 tsk sambal. Pensla äggblandningen på tortillarullarna. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.

  4. Skala och skiva löken. Skär 4 tomater i grova bitar. Blanda lök och tomater. Rör ihop 1 msk vin­äger, 1 msk vatten, 1 msk socker och 1 krm salt. Häll dressingen över tomaterna

  5. Servera burritos med tomat­sallad och yoghurt.

Vad tyckte du om receptet?