Burrata med citronstekt panko och råhyvlad sparris
Burrata med citronstekt panko och råhyvlad sparris är en enkel och frisk förrätt att starta middagen med.
Ingredienser
-
2
burrataostar
- (à 100 g)
-
1 knippa
sparris
- grön (250 g)
-
1
jalapeño
- liten
-
0,5
citron
-
1 dl
panko
- (japanskt ströbröd)
-
1 msk
smör
-
0,5 tsk
citrontimjan
- eller vanlig timjan
-
2 krm
salt
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
-
1 msk
olivolja
- kallpressad + 1 msk
-
1 tsk
flingsalt
Gör så här
-
Skala sparrisen tunt med potatisskalare. Lägg den i vatten, gärna med is, 2–3 min.
-
Skär jalapeñon tunt rakt över i ringar. Ta bort kärnhuset. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.
-
Stek pankon i smör. Tillsätt citronskal och timjan och krydda med salt och peppar.
-
Häll av sparrisen och lägg den på ett fat. Ringla över 1 msk olja och citron och strö över flingsalt.
-
Lägg burratan på sparrisen och strö på jalapeño och panko. Ringla över 1 msk olja och servera.