LCHF-burgare med aubergine - recept

Gör din egen LCHF-burgare med aubergine, krämig fetaost och lök! Föredrar du getost och rostad paprika på din burgare är det bara att lägga till det - som på bilden.
Mitt Kök
LCHF-burgare med aubergine - recept
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 1 liten gul lök
  • 3 msk smör
  • 500 - 600 g köttfärs
  • 1 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar
  • olja - och smör att steka i
  • 1 rödlök
  • 150 - 200 g fetaost
  • sallad - blandad
  • tomater

Gör så här

  1. Hacka löken och mjukstek den i smöret. Låt löken svalna lite och blanda sedan ner den i köttfärsen. Tillsätt grädde, salt och peppar. Forma till biffar och lägg på en skärbräda eller bricka.

  2. Skiva auberginen och salta den lätt.

  3. Stek biffarna i en stekpanna och aubergineskivorna i en annan. När man steker aubergine behövs det mycket olja för att den ska få fin färg.

  4. Skiva rödlöken och smula osten. Lägg ihop aubergineskivor med biffarna som en hamburgare och strö över fetaost och den skivade rödlöken. Servera med sallad och tomater.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök