Buljongkokt potatis med ratatouillegrönsaker

Hönsbuljongen sätter extra smak på potatisen. Variera med att byta ut bönorna mot ca 150 g fräst kycklingfärs.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g potatis - helst liten
  • 2 rosmarin - kvistar färsk
  • 4 dl hönsbuljong - av tärning

Grönsaker

  • 2 dl vita bönor - kokta, gärna på burk
  • 1 rödlök - liten
  • 150 g tomater - 1 - 2 st
  • 3 msk persilja - grovstrimlad
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0,5 paprika - röd eller gul
  • 100 g aubergine - 1 bit
  • 150 g zucchini - liten
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

  1. Borsta potatisen om det behövs. Lägg potatisen inte för tätt i en liten kastrull. Lägg på rosmarinkvistarna. Häll på het buljong så att det precis täcker. Koka potatisen mjuk under lock ca 15 minuter.

  2. Tryck till potatisen försiktigt med t ex en potatisstöt så att den spricker lite. Koka utan lock tills nästan all vätska kokat in, ca 10 minuter.

  3. Spola bönorna i kallt vatten. Skala och finstrimla löken. Skär tomaterna i bitar. Blanda bönorna, löken, tomaterna, persiljan och balsamvinägern i en skål.

  4. Kärna ur paprikan. Skär paprika, aubergine och zucchini i bitar. Låt oljan bli riktig het i en stekpanna. Fräs grönsakerna under omrörning ca 1 minut. Salta och peppra. Efterstek på medelstark värme under lock ca 5 minuter. Rör om då och då.

  5. Blanda de frästa grönsakerna med bön- och tomatblandningen. Smaka av.

  6. Servera potatisen med ratatouillegrönsakerna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!