Bulgursallad med skinka, melon och kanelsås

En mager tjock sås får man om man blandar lika delar kesella och mild yoghurt. Packa såsen och salladen i separata burkar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 dl bulgur
  • 2 tsk smör
  • 0,5 tsk curry - orientalisk
  • 2 dl vatten
  • 0,5 tärning hönsbuljong
  • 150 g skinka - kokt
  • 0,5 galiamelon
  • 2 msk russin
  • 50 g rucola

Sås

  • 1 dl lättyoghurt - mild
  • 1 dl kesella
  • 0,5 tsk kanel - mald
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Fräs bulgur, smör och curry i en kastrull. Häll på vatten och smula i buljongtärningen. Koka under lock enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skär skinkan i strimlor. Skala melonen och dela i bitar. Blanda bulgur med skinka, melon, russin och rucola på ett fat.

  3. Blanda ihop såsen. Servera salladen med kanelsåsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!