Bulgursallad med ost och rostade pumpafrön

En sallad med saftiga tomater, krispig sallad och knapriga pumpafrön. Går ­extra snabbt att göra när man har rester av bulgur i kylen.

Bulgursallad med ost och rostade pumpafrön
Bulgursallad med salladsost och grönsaker Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 dl bulgur - okokt, eller 4 dl kokt
  • 1 krispsallad
  • 5 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 förp kikärter - (380 g)
  • 150 g salladsost
  • 0,5 dl pumpafrön - rostade
  • rödvinsvinäger
  • olivolja

Dressing

  • 1 msk majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 liten vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Dressing: Blanda samman 2 msk olja, 1 msk vinäger, majonnäs och senap. ­Skala och pressa i vitlöken.

  2. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Skölj salladen.

  3. Skär tomaterna i skivor. Skala och skär löken i tunna klyftor. Häll av kikärterna och skölj dem i kallt vatten. Låt rinna av.

  4. Fördela bulgur och sallad på ett serveringsfat eller på tallrikar. Lägg på tomater och lök och strö över kikärter. Smula över salladsost. Avsluta med rostade pumpa­frön. Servera med dressingen.

Vad tyckte du om receptet?