Bulgursallad med halloumi och zucchini

Recept på bulgursallad med halloumi. Här kan du grilla dina egna grönsaker i ugn, men det går lika bra med grillad paprika på burk.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl bulgur
  • 1 burk grillade zucchini - 1 burk (290 g) + 3 msk av marinaden som zucchinin ligger i
  • 80 g babyspenat - (1 påse) eller rucola
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk örter - hackade (t ex persilja)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 250 g haloumiost - light 1 förpackning
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt förpackningens anvisning. Låt svalna.

  2. Skär zucchinin i mindre bitar. Skölj spenaten.

  3. Vispa ihop zucchinimarinad, pressad vitlök och persilja. Smaka av med salt och peppar.

  4. Skär osten i skivor. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek ostskivorna gyllenbruna, ca 2 min på varje sida. Låt dem rinna av på hushållspapper.

  5. Varva bulgur, zucchini och spenat på tallrikar. Toppa med ost. Skeda över salladssåsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!