Bulgursallad med halloumi och zucchini

Recept på bulgursallad med halloumi. Här kan du grilla dina egna grönsaker i ugn, men det går lika bra med grillad paprika på burk.

Allt om Mat
Bulgursallad med halloumi och zucchini

Ingredienser

  • 3 dl bulgur
  • 1 burk grillade zucchini - 1 burk (290 g) + 3 msk av marinaden som zucchinin ligger i
  • 80 g babyspenat - (1 påse) eller rucola
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk örter - hackade (t ex persilja)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 250 g haloumiost - light 1 förpackning
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt förpackningens anvisning. Låt svalna.

  2. Skär zucchinin i mindre bitar. Skölj spenaten.

  3. Vispa ihop zucchinimarinad, pressad vitlök och persilja. Smaka av med salt och peppar.

  4. Skär osten i skivor. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek ostskivorna gyllenbruna, ca 2 min på varje sida. Låt dem rinna av på hushållspapper.

  5. Varva bulgur, zucchini och spenat på tallrikar. Toppa med ost. Skeda över salladssåsen.

    bulgur-och-zucchinisallad-med-halloumi

Vad tyckte du om receptet?

Bonniers Vegetariska kokbok - klassikern alla borde ha hemma!

Köp den här - extrapris för prenumeranter!