Bulgogi - koreansk BBQ

Recept på bulgogi. Härlig plockmat i salladsblad. Kimchi, marinerad spenat och en smakrik chilimajonnäs är klassiskt att toppa den goda entrecoten med.
Mitt Kök
Foto: Ove Lindfors
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 - 600 g entrecôte - i bit
  • 0,75 dl japansk soja
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk sesamolja - mörkrostad
  • 3 msk vitt vin
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 nashipäron - (eller hårt vanligt päron)
  • 2 salladslökar
  • solrosolja - till stekning

Srirachamajonnäs

  • 2 msk srirachasås
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 vitlöksklyfta - riven
  • 2 dl majonnäs

Marinerad spenat

  • 260 g babyspenat - färsk, ca
  • 1 vitlöksklyfta - hackad
  • solrosolja - till stekning
  • 1 msk risvinäger
  • 0,5 msk strösocker
  • 2 msk japansk soja
  • 0,5 msk sesamolja - mörkrostad

Till servering

  • hjärtsallad - (gemsallad)
  • kimchi
  • salladslök - strimlad
  • sesamfrön - rostade svarta och vita
  • rödbetsskott - eller böngroddar
  • ris - japanskt (sushiris), kokt

Gör så här

  1. Kött: Blanda soja, socker, sesamolja och vin. Finriv vitlöken, grovriv päronet och finstrimla salladslöken. Rör ihop sojablandning, vitlök, päron och salladslök.

  2. Skiva köttet så tunt det går och vänd ner det i marinaden. Låt marinera minst ett par timmar, men gärna över natten.

  3. Stek sedan köttet hastigt, lite i taget, i en riktigt het panna med lite olja. Lyft upp köttet vartefter.

  4. Lägg sedan tillbaka allt kött i pannan och häll över marinaden. Låt koka ihop några sekunder.

  5. Srirachamajonnäs: Blanda ingredienserna.

  6. Spenat: Fräs spenat och vitlök i lite solrosolja tills spenaten precis sjunker ihop. Låt svalna. Blanda marinaden och vänd ner spenaten.

  7. Servera köttet i salladsblad. Toppa med spenat, kimchi, srirachamajonnäs, salladslök, sesamfrön och skott eller groddar. Servera riset till eller lägg lite i botten på salladsbladet.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på sushiris.

Recept: Caroline Hofberg  Foto: Ove Lindfors

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!