Bulgarisk korvgryta med paprika

Ajvar relish finns både mild och stark, välj den sort som passar familjen bäst. Passar utmärkt med ris till.
Allt om Mat
Bulgarisk korvgryta med paprika
Bulgarisk korvgryta med paprika Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 500 g falukorv
  • 1 msk smör
  • 2 tsk vetemjöl
  • 1,5 dl ajvar relish - mild
  • 1,5 dl vatten
  • 1 tärningar köttbuljong
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 dl matlagningsyoghurt

Servera med

  • 4 dl ris - kokt
  • 250 g haricots verts

Gör så här

  1. Skala och skiva löken. Skär korven i bitar. Stek lök och korv i smör. Strö över vetemjölet och rör om.

  2. Rör ner ajvar relish, vatten, smulad buljongtärning och cayennepeppar och koka 2 minuter. Blanda ner yoghurt.

  3. Servera grytan med kokt ris och haricots verts.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!