Budapestbakelser

Nötsmakande rulltårta som fylls med fluffig grädde samt frukt och bär, som antingen kan vara konserverade eller färska. Den lite bittra chokladen bryter fint mot den söta bottnen.
Budapestbakelser
Budapestbakelser Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Budapestbakelser

  • 4 äggvitor
  • 2,5 dl strösocker
  • 200 g hasselnötter
  • 1,5 dl snabbmarsánpulver
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 burk mandarinklyftor - (ca 300 g)
  • 100 g mörk choklad - mörk (70%)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa upp äggvitorna. Tillsätt sockret under vispning och vispa till hårt skum. Hacka nötterna och blanda dem med marsánpulvret. Vänd ner nötblandningen i äggvitevispet.

  2. Bred ut smeten jämnt över ett smort bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 12–15 min, tills bottnen fått svag färg. Låt kallna på galler. Lossa bottnen från papperet och vänd den upp och ner på ett nytt papper.

  3. Vispa grädden till ett fast skum. Låt mandarinklyftorna rinna av väl. Bred grädden över bottnen. Fördela mandarinklyftorna över grädden och rulla ihop bottnen som en rulltårta. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad och ringla över rullen. Skär rullen till ca 5 cm breda bakelser.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!