Brysselkål med curry, russin och äpple

Brysselkål med curry, russin och äpple passar särskilt bra till julskinkan och revbensspjällen.

Pernilla Lundberg
Brysselkål med curry, russin och äpple
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 kg brysselkål
  • 1,5 dl russin - gula
  • 2 l vatten
  • 0,5 dl salt
  • 2 gula lökar
  • 1 äpple
  • 0,5 dl rapsolja - + 2 msk
  • 1 msk curry

Gör så här

  1. Lägg russinen i kallt vatten ca 20 min. Låt dem rinna av.

  2. Halvera brysselkålen och skär bort de fula bladen. Koka upp vatten och salt. Förväll brysselkålen i vattnet ca 2 min. Ta upp och lägg dem direkt i isvatten. Låt brysselkålen rinna av.

  3. Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna äpplet. Stek löken i 1/2 dl olja tills den är gyllenbrun. Tillsätt russin, äpple och curry, stek ytterligare ca 1 minut.

  4. Stek brysselkålen i 2 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Tillsätt lök- och russinblandningen.

Vad tyckte du om receptet?