Brysselkål med citron och honung

Recept på god brysselkål med citron och honung som är gott till kålens lite bittra smak.
Allt om Mat
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 g brysselkål
  • 1 msk smör
  • 2 msk citron - pressad
  • 2 msk honung
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Ansa och förväll färsk brysselkål 10 min i lättsaltat vatten och spola den därefter direkt i kallt. Fryst brysselkål behöver inte förvällas.

  2. Hetta, inför serveringen, upp en stekpanna och smörstek brysselkålen. Smaksätt den med citron, honung, salt och peppar.

Andra goda recept på brysselkål:

Ingefärs- och honungsstekt brysselkål

Brysselkålsallad med apelsin, torkade aprikoser och hasselnötter

Stekt brysselkål med lingonmajonnäs och smulor på tunnbröd

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!