Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Smörstekt brysselkål med citron och honung

Recept på god brysselkål med citron och honung som är gott till kålens lite bittra smak. 

Allt om Mat
Smörstekt brysselkål med citron och honung
Smörstekt brysselkål med citron och honung
Smörstekt brysselkål med citron och honung
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 g brysselkål
  • 1 msk smör
  • 2 msk citron - pressad
  • 2 msk honung
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Ansa och förväll färsk brysselkål 10 min i lättsaltat vatten och spola den därefter direkt i kallt. Fryst brysselkål behöver inte förvällas.

  2. Hetta, inför serveringen, upp en stekpanna och smörstek brysselkålen. Smaksätt den med citron, honung, salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Andra goda recept med brysselkål:

Ingefärs- och honungsstekt brysselkål

Brysselkålsallad med apelsin, torkade aprikoser och hasselnötter

Stekt brysselkål med lingonmajonnäs och smulor på tunnbröd