Brysselkål med brynt smör

Brysselkålen kokas och slungas sedan i brynt smör – underbart!
Tove Nilsson

Ingredienser

  • 600 g brysselkål
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Ansa brysselkålen. Koka den i saltat vatten ca 8 min. Häll av och skölj kålen i kallt vatten.

  2. Bryn smöret i en kastrull. Låt stå ca 5 min. Sila över smöret i en stekpanna men ta inte med bottensatsen.

  3. Slunga runt kålen i smöret så att den blir varm. Servera direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!