Brysselkål med bacon


Vinterns fina bryssel­kål är goda att kombinera med frasigt bacon.
Mitt Kök
Ove Lindfors
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 750 g brysselkål - färsk
  • 1 pkt bacon - 140 g
  • 3 schalottenlökar
  • smör
  • pumpakärnor - cirka 1/2 dl
  • flingsalt
  • peppar - nymald

Gör så här

  1. Ta bort fula ytterblad på kålen. Koka kålen mjuk i lättsaltat vatten, cirka 8 minuter. Låt rinna av.

  2. Skala och hacka löken. Strimla baconet och knaperstek tillsammans­ med löken i en liten klick smör.

  3. Rosta pumpakärnorna i en torr och het panna.

  4. Blanda baconfräset med brysselkålen. Krydda med salt och peppar. Lägg upp och strö över pumpakärnor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök