Brynt smör-aioli

Brynt smör är hur gott som helst i en aioli!
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 äggulor
  • 1 vitlöksklyfta - liten
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Bryn smöret tills det doftar nötigt. Låt svalna till fingervarmt.

  2. Lägg äggulor, skalad och riven vitlök och vinäger i en bunke. Droppa i smöret under kraftig vispning, gärna med elvisp, ta inte med bottensatsen. Tillsätt lite mer olja under fortsatt vispning om majonnäsen känns för tunn. Konsistensen ska vara tjock men ändå krämig. Krydda med salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!