Brynt brysselkålsrisotto med jägarbacon

Recept på brynt brysselkålsrisotto med jägarbacon. Krämig risotto med rostad kål och knaprigt bacon. Köp färdigriven ost för att göra det extra enkelt.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 3 dl risottoris - eller arborioris
  • 1 msk smör - + 1 msk
  • 1 vitlöksklyfta - + 1
  • 8 dl vatten - + 3 msk
  • 1,5 tärning hönsbuljong
  • 1 pkt jägarbacon - (130 g)
  • 300 g brysselkål
  • 50 g parmesan - riven
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • smör
  • salt

Gör så här

  1. Fräs riset i 1 msk smör tillsammans med 1 pressad vitlöksklyfta. Häll på 8 dl vatten och smula i buljongtärningarna. Tillsätt 1 msk vinäger. Låt sjuda utan lock ca 15 min. Rör då och då.

  2. Stek baconet knaprigt. Skär det i bitar. Halvera brysselkålen och bryn den i 1 msk smör. Häll på 3 msk vatten så att den ångas lätt. Pressa ner 1 vitlöksklyfta. Krydda med 1/2 tsk salt.

  3. Blanda ner brysselkålen och hälften av osten i riset. Strö över baconet och resten av osten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!