Bruschettakyckling

Bruschettakyckling serveras med pasta eller potatis. Egentligen är bruschetta en rostad brödskiva med tomat och vitlök. Här har brödet bytts mot saftiga kycklingfiléer och blir till en perfekt middag.
Bruschettakyckling
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 minutfiléer - av kycklingbröst (à 125 g)
  • 1 förp tomater - krossade (500 g)
  • 1 kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 125 g mozzarella
  • smör
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 300 g pasta
  • 100 g sallad - blandad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225° och varmluft. Krydda kycklingfiléerna med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Bryn dem på båda sidor i 1 msk smör.

  2. Låt tomaterna rinna av i en sil i ca 5 min. Strimla basilikabladen. Skala och pressa ner vitlöken i tomaterna tillsammans med hälften av basilikan och 2 krm salt. Lägg tomatkrosset på kycklingbrösten. Skiva mozzarellan och lägg dem på kycklingen.

  3. Gratinera mitt i ugnen i 15–20 min tills osten fått lite färg. Garnera med resterande basilika. Servera med pasta eller potatis och sallad.

Vad tyckte du om receptet?