Bruschetta med vitlöksfräst fänkål

Se till att brödet får mycket färg 
för fin crunch och smak.
Tove Nilsson

Ingredienser

  • 3 skivor vitt surdegsbröd
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 fänkål
  • 1 burk tapenade paprika/oliv - (t ex Ridderheim eller Zetas)
  • 1 kruka persilja
  • 80 g soltorkade körsbärstomater - (t ex Fontanas eller Ridderheims)
  • 1 citron
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Pensla brödskivorna med 1 msk olja. Rosta bröden i en torr stekpanna tills de får fin färg.

  2. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och strimla fänkålen tunt, gärna på mandolin. Fräs vitlök och fänkål i 2 msk olja ca 3 min.

  3. Häll av tapenaden i en sil. Plocka och hacka 3 msk persilja. Blanda tapenade, persilja, fänkål och tomater. Pressa i 2 msk citronsaft. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Toppa bröden med ett litet berg av fänkålsfräset. Servera på ett fat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!