Bruschetta med tryffelsalami och olivade

Bruschetta med tryffelsalami och olivade är en perfekt förrätt att småäta av i väntan på huvudrätten.

Christian Fredriksson
Bruschetta med tryffelsalami och olivade
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2 skivor surdegsbröd
  • 0,25 king solo vitlök
  • 0,5 msk olivolja
  • 8 skivor tryffelsalami
  • 8 körsbärstomater
  • 0,5 kruka basilika
  • 2 msk parmesan - finriven

Olivade

  • 20 oliver - svarta ­ kalamata, urkärnade
  • 0,25 king solo vitlök
  • 0,5 kruka basilika
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Olivade: Mixa oliverna med skalad vitlök, basilika och olja. Krydda med peppar.

  2. Rosta brödet på båda sidor i en torr, het stekpanna. Gnid bröden med vitlök och ringla över olja.

  3. Skär bröden i mindre bitar. Garnera dem med olivade, tryffelsalami, halverade tomater och basilika. Strö över parmesanost.

Vad tyckte du om receptet?