Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bruschetta med tomat- och granatäppelsalsa

Servera granatäppelsalsan på rostat surdegsbröd. Gott till förrätt eller på buffen!

Alexandra Vikström
Emmy Lundström
Bruschetta med tomat- och granatäppelsalsa
Bruschetta med tomat- och granatäppelsalsa
Bruschetta med tomat- och granatäppelsalsa
Foto: Pernilla Ahlsén

Ingredienser

  • 4 skivorsurdegsbröd
  • 150 gfetaost

Salsa

  • 400 gkörsbärstomater- i olika färger
  • 2röda paprikor
  • 1rödlök
  • 2vitlöksklyftor
  • 2granatäpplen
  • 1 krukaoregano
  • 2 mskolivolja
  • 1 tskäppelcidervinäger
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Salsa: Finhacka tomaterna. Kärna ur och finhacka paprikorna. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär granatäpplena i fyra bitar vardera, ta ut kärnorna. Hacka oreganon.

  2. Blanda grönsaker, granatäppelkärnor och oregano. Tillsätt olja och vinäger. Krydda med salt och peppar.

  3. Rosta brödet. Toppa med salsa och smula över fetaosten.

Vad tyckte du om receptet?