Bruschetta med tomat & basilika

Den mest vanliga bruschettan är nog den här med tomater, olivolja och basilika. Bruschettan är också god att toppa med en sardell och kapris.
Mitt Kök
Foto: Ove Lindfors
Foto: Ove Lindfors

Bruschetta

  • 4 surdegsbröd - eller lantbröd, rejäla skivor
  • olivolja

Topping

  • 600 g solmogna tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 kruka basilika
  • 3 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Rosta brödet i ugnen, i cirka 10 minuter. Droppa lite olivolja på brödet vid servering.

  2. Dela tomaterna och skrapa ur kärnorna. Skär dem i mindre bitar. Finriv vitlöksklyftan. Riv basilikabladen i bitar.

  3. Blanda tomater, vitlök, basilika och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

  4. Fördela tomaterna på bruschettan och dra över några varv med pepparkvarnen. Garnera med basilikablad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!