Bruschetta med blomkålscrème och pilgrimsmussla

Recept på bruschetta med blomkålscrème och pilgrimsmussla. Blomkålskrämen ska vara krämig, så mixa den riktigt slät.

Allt om Mat
Bruschetta med blomkålscrème och pilgrimsmussla
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud - litet (450 g)
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk smör - + 1 msk
  • 0,5 tsk tryffelolja
  • 1 krm salt - + 2 krm
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 8 skivor baguette
  • 1 msk olivolja
  • 8 pilgrimsmusslor - små (kammusslor), MSC-märkta
  • 80 g löjrom

Garnering

  • örter - krasse eller solrosskott

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Ansa ­blomkålen och plocka eller skär den i små bitar. Lägg bitarna i en kastrull och häll på grädden. Koka upp och låt sjuda under lock tills blomkålen är mjuk.

  2. Häll av grädden. Mixa blomkål och grädde, lite i taget till en kräm. Rör i 1 msk smör. Krydda med tryffelolja, 1 krm salt och peppar.

  3. Pensla baguetteskivorna med olja. Lägg dem på en plåt och rosta i övre delen av ugnen ca 5 min, tills de är gyllene.

  4. Stek pilgrimsmusslorna i 1 msk smör ca 1 minut på varje sida. Krydda dem med 2 krm salt. Bred  blomkålscrème på brödskivorna. Lägg på en pilgrimsmussla. Toppa med löjrom och garnera med örter, krasse eller solrosskott.

Vad tyckte du om receptet?