Brunsås

Klassiskt recept på brunsås. Passar perfekt till exempelvis köttfärslimpa, pannbiff och fläskkotlett.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 msk vetemjöl
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1,5 dl vatten
  • 1 st buljongtärning - mörk ox- eller köttbuljong
  • 1,5 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk lingonsylt

Gör så här

  1. Vispa ut mjölet i grädde och vatten i en kastrull.

  2. Koka upp under vispning med buljongtärning och soja.

  3. Låt sjuda sakta i 3-5 min. Smaka av med lingonsylt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!