Brownies utan gluten

Kladdiga brownies utan gluten. Variera med andra goda nötter, som t ex pekan-, cashew- eller jordnötter.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 300 g mörk choklad - (70%)
  • 4 ägg
  • 2 dl majsstärkelse (Maizena)
  • 2 dl råsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 3 dl valnötter - (120 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smör och choklad i en skål i mikron, ca 3 min på medeleffekt. Rör om efter halva tiden. Eller smält choklad och smör över vatten-bad.

  2. Rör ihop alla ingredienser, valnötterna sist, spara 1 dl av nötterna till garnering.

  3. Häll smeten i en ugnssäker form. Toppa med resterande valnötter. Baka ca 25 min mitt  i ugnen, tills kakan precis stannat i mitten.

  4. Låt kakan svalna. Ställ gärna i kyl över 
natten innan du skär upp portionsbitar. 
Då håller den ihop bättre och får en härlig, tryffelliknande konsistens.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!