Brownies med mintchoklad

Brownies med mintchoklad. Choklad och mint är en god kombination som passar utmärkt till kaffet. Krossade polkagrisar ger mintsmak och krispighet.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,75 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 150 g mörk choklad - mörk
  • 75 g polkagrisar - krossade
  • 1 form - 20x30 cm

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Ställ åt sidan.

  2. Vispa socker och ägg pösigt.

  3. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och krossade polkagrisar.

  4. Blanda den smälta chokladen med äggsmeten. Vänd slutligen i mjölblandningen.

  5. Lägg ett bakplåtspapper i en form ca 20 x 30 cm och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen 30 min. Prova med en sticka att kakan inte är kladdig. Ta ut och låt kallna.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!