Brownies med nötter

Brownies som bör tillagas dagen före serveringen så att de hinner stå till sig. Förvara kladdkakan i kylen och ta fram den strax före serveringen.
Allt om Mat

Brownies

  • 200 g smör
  • 100 g mörk choklad - mörk 70 %
  • 3 ägg
  • 2,25 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,75 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 100 g mörk choklad - mörk grovhackad
  • 50 g valnötter - grovhackade
  • 50 g pinjenötter
  • 50 g mandelspån

Gör så här

  1. Brownies med nötter

  2. Sätt ugnen på 175°. Smält smör och choklad på svag värme i en kastrull. Låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver.

  3. Rör ner mjölblandningen i den ljumma chokladsmeten. Vänd ner äggvispet.

  4. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnssäker form ca 20x25 cm. Häll i chokladsmeten och strö choklad, nötter och mandel över. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Kakan ska fortfarande vara lös inuti. Låt kallna i formen.

  5. Skär upp brownien i bitar och servera till kaffe och ett glas vaniljrom.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!