Brownies med chokladtryffelsås

Chokladstinn Brownie som får en kraftig och mättad smak av chokladen med riktigt hög kakaohalt. Den lena chokladglassen passar perfekt till.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 125 g mörk choklad - mörk (64-70 %)
  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 75 g mörk choklad - mörk (99 %)

Chokladsås

  • 100 g mörk choklad - mörk (64-70 %)
  • 2 dl vispgrädde

garnering

  • kakaobönor - krossade eller grovhackad choklad

tillbehör

  • chokladglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen och smält den över vattenbad eller i mikrovågsugnen.

  2. Vispa ihop smör och socker. Vispa upp äggen och tillsätt lite i taget i smörblandningen. Rör i den smälta chokladen. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Grovhacka chokladen med 99 % kakaohalt och blanda i smeten.

  3. Bred ut smeten i en smord och mjölad form, 24 x 24 cm. Grädda mitt i ugnen ca 30 min.

  4. Hacka chokladen till såsen. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält.

  5. Garnera kakan med krossade kakaobönor eller grovhackad mörk choklad. Servera med den varma chokladsåsen, chokladglass och whisky.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!