Brownies

Brownies utan vetemjöl med den rätta segheten. God variation på kladdkaka.
Allt om Mat

Brownies

  • 100 g smör - plus lite till formen
  • 2 ägg
  • 100 g choklad - 70 procent kakaohalt
  • 2 msk vatten
  • 2 msk sojamjöl
  • 2 msk råsocker
  • 1 dl valnötter - cashew eller hasselnötter. Grovt hackade

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader och smörj formen. Rör smöret mjukt med en mixerstav. Tillsätt äggen, ett i taget och mixa kraftigt.

  2. Smält chokladen, rör i sojamjölet och råsocker. Blanda väl med smör och ägg-blandningen och vänd till sist ner nötterna.

  3. Häll smeten i den smorda formen och jämna till ytan. Grädda i 15 minuter, men känn efter med sticka så att det inte blir torrt. Ta ut formen ur ugnen och låt kakan svalna en kort stund innan den skärs i bitar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!