Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?
Sätt ugnen på 200°. Hacka nötter och choklad. Smält smöret. Tillsätt chokladen och låt den smälta.
Vispa, ägg, muscovadosocker och strösocker ljust och fluffigt. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Häll chokladsmöret i äggsmeten och vänd runt. Sikta ner mjölblandningen och blanda till en jämn smet. Tillsätt nötterna.
Häll smeten i en form, ca 24 x 24 cm, klädd med bakplåtspapper. Skär nougaten i bitar, tryck ner dem i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna.
Garnera med choklad, hackade pekannötter och rosenblad. Skär kakan i rutor.