Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Brownie med nougat och choklad

Recept på brownie med nougat och choklad. Praktisk kaka där allt läggs i samma form.
Brownie med nougat och choklad
Brownie med nougat och choklad
Brownie med nougat och choklad
Garnera brownien med choklad, hackade pekannötter och rosenblad. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 dl pekannötter
  • 150 g mörk choklad - mörk (70 %)
  • 175 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl muscovadosocker - ljust
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 0,75 dl kakao
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 krm salt
  • 75 g nougat

Garnering

  • smält ripplad choklad, pekannötter och torkade rosenblad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Hacka nötter och choklad. Smält smöret. Tillsätt chokladen och låt den smälta.

  2. Vispa, ägg, muscovadosocker och strösocker ljust och fluffigt. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Häll chokladsmöret i äggsmeten och vänd runt. Sikta ner mjölblandningen och blanda till en jämn smet. Tillsätt nötterna.

  3. Häll smeten i en form, ca 24 x 24 cm, klädd med bakplåtspapper.  Skär nougaten i bitar, tryck ner dem i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna.

  4. Garnera med choklad, hackade pekannötter och rosenblad. Skär kakan i rutor.

Vad tyckte du om receptet?