Brownie med mini-chokladägg – god påskkaka

Recept på brownie. Godaste brownien till påsk toppas med mandelägg i glada färger.
Lena Söderström
Foto: Eva Hildén
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl kakaopulver
  • 1,5 dl muscovadosocker
  • 1,5 dl strösocker
  • 150 g smör
  • 3 stora ägg
  • 4 msk kaffe - starkt

Topping

  • 50 - 80 g mandelägg - grovhackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en kakform med bakplåtspapper. Hacka chokladen grovt.

  2. Blanda ihop vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Blanda i kakao, strösocker och muscovado. Blanda i den hackade chokladen.

  3. Smält smöret i en panna utan att den tar färg. Häll smöret i en stor bunke. Låt den svalna cirka 5 minuter. Vispa i äggen, ett i taget, använd elvisp. Blanda i kaffet. Vänd ner mjöl- och chokladblandningen och vispa ihop till en jämn smet. Häll smeten i kakformen. Sätt in formen på ett galler på nedersta falsen i ugnen och grädda cirka 15 minuter. Strö över äggen och grädda ytterligare 15-20 minuter. Låt kallna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök