Brownie med apelsinchoklad och hasselnötter - ta med dig på knytkalaset

Lyxig brownie för speciella stunder. Apelsinchokladen kan ersättas med annan sort, tänk bara på att välja choklad av god kvalitet och gärna 60–70 % kakaohalt.
Lisa Lemke

Brownie med apelsinchoklad och hasselnötter

  • 200 g mörk choklad med apelsinsmak
  • 225 g smör
  • 3 dl farinsocker
  • 4 ägg
  • 0,5 dl mjölk (3%)
  • 2,5 dl vetemjöl - (150 g)
  • 2 msk kakao
  • 0,25 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk salt
  • 125 g hasselnötter

Garnering

  • 100 g mörk choklad - (70%)
  • 50 g hasselnötter
  • 0,5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Grovhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen.

  2. Vänd ner sockret i chokladsmöret och vispa tills sockret lösts upp. Vispa ner ett ägg i taget. Rör ner mjölken. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och sikta ner i smeten. Rör i de hela hasselnötterna.

  3. Klä en ugnsform, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper och häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten. Låt kakan svalna i formen.

  4. Garnering: Smält chokladen och pensla kakan med den. Hacka nötterna och strö dem och saltet över kakan. Låt stelna.

  5. Skär brownien i små rutor. Går bra att frysa.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!