Brödpudding med nötter och choklad

Gammaldags dessert som känns helt rätt som avslutning på söndagsmiddagen.
Tommy Myllymäki

Ingredienser

  • 1,5 msk socker
  • 0,5 dl mellangrädde
  • 1 dl mjölk
  • smör - till formarna
  • 0,5 dl hasselnötter
  • 1 banan - mogen
  • 100 g mörk choklad - mörk (70%)
  • 3 skivor bröd - dagsgammalt
  • 1 ägg
  • 1 dl mellangrädde - till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält sockret gyllene i en kastrull. Tillsätt grädde och mjölk och låt koka upp. Vispa så att sockret löses upp och dra från värmen. Låt svalna.

  2. Smörj 4 ugnssäkra portionsformar. Rosta hasselnötterna i en torr het stekpanna. Slanta bananen. Grovhacka chokladen.

  3. Tärna brödet och blanda med banan, choklad och nötter i en bunke.

  4. Tillsätt ägget i gräddmjölken. Häll ägg-stanningen över brödblandningen. Rör runt och fördela i portionsformarna.

  5. Ställ in i ugnen ca 15 min. Servera genast med en klick lösvispad grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!