Bröd till burgare

De här bröden får en fluffig härlig konsistens som passar till köttet.
Bröd till burgare
Bröd till burgare Foto: Charlie Drevstam

Bröd till burgare

  • 50 g jäst
  • 25 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk salt
  • 3 dl dinkelsikt
  • 9 - 10 dl vetemjöl special - (540-600 g)

Pensling

  • vatten

Garnering

  • chiafrön

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37 grader. Häll blandningen över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt salt, dinkelsikt och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme.

  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 12 bitar. Forma till runda bullar och platta ut dem. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare ca 20 min under bakduk. Sätt ugnen på 250 grader.

  3. Pensla bullarna med vatten och strö över chiafrön. Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt bröden kallna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!