Broccolisoppa

Recept på lättlagad och krämig broccolisoppa. Vill du ha en vegetarisk soppa byts hönsbuljongen ut mot grönsaksbuljong. Servera med nybakat bröd.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 g broccoli
  • 300 g potatis
  • 1 purjolök
  • 1 l vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar

Garnering

  • olivolja
  • flingsalt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Ansa och skär broccolin i mindre bitar, spara några små fina buketter till garnering. Skala och skär potatisen i bitar. Ansa och skär purjolöken i bitar. 

  2. Lägg broccoli, potatis och purjolök i en gryta och häll på vatten och grädde. Tillsätt buljongtärningarna. låt koka upp och sjuda sedan under lock ca 15 min. Koka de sparade broccolibuketterna i lättsaltat vatten ca 1 minut.

  3. Mixa soppan slät med mixerstav. Krydda med salt och peppar. 

    Häll soppan i tallrikar och garnera med broccolibuketter, olja, flingsalt och peppar. Servera med bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!