Broccolisoppa

Recept på lättlagad och krämig broccolisoppa. Vill du ha en vegetarisk soppa byts hönsbuljongen ut mot grönsaksbuljong. Servera med nybakat bröd.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 g broccoli
  • 300 g potatis
  • 1 purjolök
  • 1 l vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar

Garnering

  • olivolja
  • flingsalt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Ansa och skär broccolin i mindre bitar, spara några små fina buketter till garnering. Skala och skär potatisen i bitar. Ansa och skär purjolöken i bitar. 

  2. Lägg broccoli, potatis och purjolök i en gryta och häll på vatten och grädde. Tillsätt buljongtärningarna. låt koka upp och sjuda sedan under lock ca 15 min. Koka de sparade broccolibuketterna i lättsaltat vatten ca 1 minut.

  3. Mixa soppan slät med mixerstav. Krydda med salt och peppar. 

    Häll soppan i tallrikar och garnera med broccolibuketter, olja, flingsalt och peppar. Servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?