Broccolisoppa med rödbetsfärskost

Broccolisoppa med rödbetor. Ljuvlig kombination. Middagen blir lite matigare om du serverar färskost och ett gott bröd till soppan.
Mitt Kök
Foto: Thomas Carlén
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 0,5 purjolök
  • 1 citrongräs
  • 2 msk olivolja
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 potatisar
  • 250 g broccoli
  • 150 g grönkål - strimlad
  • salt - peppar

Färskost

  • 200 g färskost
  • 1 rödbeta
  • salt - peppar

Gör så här

  1. Ansa, skölj och skär purjolök i skivor. Ta bort det yttersta skiktet av citrongräset. Krossa den tjocka delen med skaftet på kniven. Skär citrongräset i tunna skivor. Fräs purjolök och citrongräs i gryta med oljan i en minut under omrörning.

  2. Späd med vatten, smula ner buljongtärningar. Koka upp. Skala och riv potatisar. Skala stjälken till broccolin och skär i tunna skivor. Dela resten i buketter. Tillsätt potatis och grönsaker i soppan och låt den sjuda i 10 minuter. Salta och peppra.

  3. Färskost: Skala och riv rödbetan fint. Pressa ur lite av rödbetssaften med handen. Blanda osten med rivna rödbetan. Salta och peppra

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök