Broccolisoppa med ädelostkrutonger

Soppan rundas av med grädde för en mildare smak. Bröden med ädelost kan du strö över soppan eller servera till.
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 500 g broccoli
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 potatisar
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 140 g ädelost
  • 4 skivor surdegsbröd - (à 75 g)
  • 1 kruka persilja
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Ingredienser

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grill högsta värme. Skär broccolin i mindre buketter. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär potatisen i bitar.

  2. Fräs broccoli, lök, vitlök och potatis i 1 msk olja i en kastrull ca 5 min. Häll på 1 liter vatten. Tillsätt smulade buljongtärningar, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Låt koka ca 10 min. Mixa soppan slät med mixerstav. Blanda ner grädde och smaka av med 1 msk vinäger.

  3. Skär ädelosten i skivor, lägg osten på brödet. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera mitt i ugnen ca 3 min. Skär brödet i bitar och servera till eller strö över soppan vid servering. Ringla 1 msk olja i soppan och strö över persilja.

Styling: Elisabeth Johansson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!