Broccolisallad med druvor och ädelost

Broccolisallad med ädelost. Recept på underbar matig sallad i en ny kombination. Broccoli, ädelost, torkade aprikoser och druvor – mums!
Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 2 broccolistånd
  • 140 g ädelost
  • 75 g aprikoser - torkade
  • 250 g vindruvor - blå– eller röda. kärnfria
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 tsk nymald svartpeppar

Dressing

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tsk honung
  • 2 tsk citron - pressad

Gör så här

  1. Ansa broccolin från eventuellt torra delar. Skär eller bryt broccolin i små buketter. Hyvla stammen tunt, gärna med mandolin. Koka broccolin i lättsaltat vatten ca 3 min. Spola broccolin i iskallt vatten och låt den rinna av ordentligt och torka. Lägg broccolin i en skål.

  2. Dressing: Blanda ihop allt och blanda den med broccolin.

  3. Smula ädelosten, strimla aprikoserna och halvera vindruvorna. Vänd försiktigt ner ost, aprikoser och druvor i broccolin. Spara gärna lite aprikosstrimlor och druvor till garnering. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!