Broccolisallad med druvor och ädelost
Broccolisallad med ädelost. Recept på underbar matig sallad i en ny kombination. Broccoli, ädelost, torkade aprikoser och druvor – mums!
Ingredienser
-
2
broccolistånd
-
140 g
ädelost
-
75 g
aprikoser
- torkade
-
250 g
vindruvor
- blå– eller röda. kärnfria
-
1 tsk
flingsalt
-
0,5 tsk
nymald svartpeppar
Dressing
-
1 dl
turkisk yoghurt
-
1 dl
lätt crème fraiche
-
2 tsk
dijonsenap
-
2 tsk
honung
-
2 tsk
citron
- pressad
Gör så här
-
Ansa broccolin från eventuellt torra delar. Skär eller bryt broccolin i små buketter. Hyvla stammen tunt, gärna med mandolin. Koka broccolin i lättsaltat vatten ca 3 min. Spola broccolin i iskallt vatten och låt den rinna av ordentligt och torka. Lägg broccolin i en skål.
-
Dressing: Blanda ihop allt och blanda den med broccolin.
-
Smula ädelosten, strimla aprikoserna och halvera vindruvorna. Vänd försiktigt ner ost, aprikoser och druvor i broccolin. Spara gärna lite aprikosstrimlor och druvor till garnering.