Broccolisallad med druvor och ädelost

Broccolisallad med ädelost. Recept på underbar matig sallad i en ny kombination. Broccoli, ädelost, torkade aprikoser och druvor – mums!

Liselotte Forslin
Broccolisallad med druvor och ädelost
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 2 broccolistånd
  • 140 g ädelost
  • 75 g aprikoser - torkade
  • 250 g vindruvor - blå– eller röda. kärnfria
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 tsk nymald svartpeppar

Dressing

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tsk honung
  • 2 tsk citron - pressad

Gör så här

  1. Ansa broccolin från eventuellt torra delar. Skär eller bryt broccolin i små buketter. Hyvla stammen tunt, gärna med mandolin. Koka broccolin i lättsaltat vatten ca 3 min. Spola broccolin i iskallt vatten och låt den rinna av ordentligt och torka. Lägg broccolin i en skål.

  2. Dressing: Blanda ihop allt och blanda den med broccolin.

  3. Smula ädelosten, strimla aprikoserna och halvera vindruvorna. Vänd försiktigt ner ost, aprikoser och druvor i broccolin. Spara gärna lite aprikosstrimlor och druvor till garnering. 

Vad tyckte du om receptet?