Broccolipaj

Recept på broccolipaj med lagrad ost. Lättlagad grönsakspaj som går snabbt att göra då degen inte ska vila. Servera gärna med en grönsallad.
Allt om Mat
Foto: Hanna Wikström

Pajskal

  • 4 dl vetemjöl - 240 g
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 40 g smör
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt

Fyllning

  • 300 g broccoli - gärna fryst, lätt tinad
  • 150 g lagrad ost - riven

Äggstanning

  • 3 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald

Tillbehör

  • grönsallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 °.

  2. Mixa mjöl, bakpulver, salt och smör i en matberedare till en smulig deg. Tillsätt mjölken och mixa snabbt ihop degen.

  3. Kavla ut och lägg degen i en pajform (ca 24 cm i diameter).

  4. Lägg i broccolin skuren i mindre bitar och strö över den rivna osten.

  5. Vispa ihop äggstanningen och häll den över pajen.

  6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Servera med en grönsallad.

    Media laddas

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!