Broccolipaj - enkelt och gott recept på matpaj med broccoli

Recept på enkel broccolipaj. En god och lättlagad matpaj med broccoli som går snabbt att gör där pajskalet varken behöver vila eller förgräddas. Perfekt paj att laga till middag, lunch eller buffé.

Broccolipaj - enkelt och gott recept på matpaj med broccoli
Foto: Jorunn Amcoff

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl - (240 g)
  • 50 g smör
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl mjölk

Fyllning

  • 300 g broccoli - färsk eller fryst
  • 150 g ost - riven, lagrad
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl, smör, bakpulver och salt i en matberedare. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. Kavla ut degen och lägg den i en pajform, ca 26 cm i diameter. Ansa och skär broccolin i bitar, om färsk används. Förväll den i lättsaltat vatten ca 2 min. Låt rinna av. Tina fryst broccoli. Lägg broccolin i pajskalet och strö över osten.

  3. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Krydda med salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet.

  4. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 min. Servera med sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Flera goda recept på matpajer hittar du här: