Broccolipaj - enkelt och gott recept

Recept på enkel broccolipaj. En paj som går snabbt att gör där pajskalet inte behöver varken vila eller förgräddas.
Foto: Jorunn Amcoff

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl - (240 g)
  • 50 g smör
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl mjölk

Fyllning

  • 300 g broccoli - färsk eller fryst
  • 150 g ost - riven, lagrad
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl, smör, bakpulver och salt i en matberedare. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. Kavla ut degen och lägg den i en pajform, ca 26 cm i diameter. Ansa och skär broccolin i bitar, om färsk används. Förväll den i lättsaltat vatten ca 2 min. Låt rinna av. Tina fryst broccoli. Lägg broccolin i pajskalet och strö över osten.

  3. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Krydda med salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet.

  4. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 min. Servera med sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!